Clouds of Fashion: van blog tot kledingmerk

Laurentine Van Landeghem

Laurentine Van Landeghem

Clouds of Fashion is een modelabel met een opmerkelijk verhaal. Begeesterd door alles wat met mode te maken heeft, stelde Laurentine Van Landeghem in de zomer van 2013 haar eigen creaties voor in een pop-up in Elversele. Dat waren voornamelijk DIY-artikelen zoals T-shirts waar ze teksten op schilderde, handtassen met studs … Meisjes uit heel Vlaanderen zakten af naar de deelgemeente van Temse. Voor een groot stuk was het succes van de pop-up te verklaren door Laurentines blog ‘Clouds of Fortune’, haar brede sociale netwerk en de mond-tot-mondreclame.

“Bloggen en vloggen doe ik al langer. Elke week laat ik zien wat ik heb gedaan, ook met YouTube-filmpjes en via Instagram. Tijdens mijn middelbare studies viel ik al op door mijn uitgesproken stijl. Het was een medestudente die me aanspoorde mijn eigen blog te starten. De volgende stap was het pimpen van kledij en de pop-up”, vertelt Laurentine.

Tot ongenoegen van haar ouders besloot Laurentine haar studies communicatiemanagement stop te zetten. Ze wou haar modemerk ‘Clouds of Fashion’ verder lanceren. Aansluitend op de tijdelijke winkel opende Laurentine in oktober 2013 een boetiek op de Melkmarkt in Antwerpen. Daar kwam de focus te liggen op betaalbare kleding, accessoires en objecten die ze zelf selecteerde. Midden februari 2015 sloot Laurentine die winkel omdat hij te klein was geworden. Geen twee maanden later opende de nieuwe, ruimere Clouds of Fashion-winkel in de Nationalestraat, en pakte Laurentine uit met een nieuwe webshop.

Meer weten over Clouds of Fashion? Vraag dan een abonnement aan op RetailUpdate Magazine via info@retailupdate.be met de vermelding ‘Clouds of Fashion’.