Coolblue opent derde winkel in Vlaanderen

Matthias De Clercq, manager van Coolblue België

Matthias De Clercq, manager van Coolblue België

Coolblue, één van de grootste webshops in België en Nederland, opende zopas een winkel langs de Leuvensesteenweg in Sint-Stevens-Woluwe. Klanten kunnen er op 520 vierkante meter winkelruimte terecht voor advies door specialisten, het afhalen van online bestellingen en een snelle service na aankoop. Voor de online retailer is dit de derde fysieke winkel in Vlaanderen – naast winkels in Wilrijk en Lochristi.

Coolblue verkoopt producten via het internet in maar liefst 12 categoriëen, gaande van Telefonie, Computer & Tablets over Tuin & Klussen tot Koken & Tafelen. Daarnaast maken ‘echte’ winkels al van bij de start een vast onderdeel uit van de strategie van de online retailer. En met succes; jaarlijks komen er per winkel vele tienduizenden bezoekers over de vloer. “Onze klanten hebben vaak al een idee welk product ze willen hebben, maar hebben nog een paar vragen of willen het gewoon even vasthouden”, verklaart Matthias De Clercq, manager van Coolblue België.

Coolblue telde tot voor kort 7 fysieke winkelpunten, waarvan 2 in Vlaanderen. De Clercq: “Ook veel klanten uit het Brusselse en Vlaams-Brabant kwamen geregeld in Wilrijk of Lochristi over de vloer. Voor ons een duidelijk signaal dat het tijd werd om hen een winkelpunt dichter bij huis te bieden. Na een uitgebreide analyse viel ons oog op een locatie aan de Leuvensesteenweg 8 in Sint-Stevens-Woluwe, op de plaats waar vroeger een Trafic-zaak gevestigd was.”