De Apothekers van morgen

De Apothekers, een innovatief winkelconcept  in het Station Antwerpen-Centraal

De Apothekers, een innovatief winkelconcept in het Station Antwerpen-Centraal

Deze zomer opende met De Apothekers een nieuwe apotheek in het Station Antwerpen-Centraal. De initiatiefnemers gingen in zee mee ontwerpbureau Concrete en samen zorgden ze voor een innovatief winkelconcept dat rekening houdt met de behoefte van de klant, de omgeving en de veranderende dienstverlening van apothekers in de toekomst.

 

“Klanten vragen minder naar een specifiek product, maar leggen hun probleem voor. Patiëntenbegeleiding wordt dus belangrijker en als apothekers vervullen we steeds vaker een adviserende rol ”, verduidelijkt Luc Kleynjans, apotheker en mede-initiatiefnemer van het project.

Apotheker tussen de klanten
Om de drempel voor advies zo klein mogelijk te maken staan De Apothekers dus niet meer achter een balie, maar tussen de klanten. Indien een advies meer tijd vergt of wat privacy vraagt, zijn twee zithoeken voorzien waar De Apothekers ruim de tijd kunnen nemen om zittend alle mogelijke info en begeleiding te verzorgen.

High speed dienstverlening
Voor reizigers die weinig tijd hebben, biedt deze apotheek een aangepaste ‘high speed’ dienstverlening aan. Zo staan centraal in de ruimte vier kassapunten die verbonden zijn met een robotmagazijn. Bij een aankoop haalt de robot de producten op in het magazijn en levert ze via een transportsysteem aan het kassapunt. Zo gaat geen tijd verloren om het product uit de juiste lade te halen.

Mobiele verkooppunten
Daarnaast beschikt de winkel over twee mobiele verkooppunten die flexibel ingezet kunnen worden doorheen de ruimte. Samen met de advieshoeken heeft de winkel dus acht verkooppunten. En eind dit jaar wordt ook een digitaal platform gelanceerd waar reizigers online medicatie kunnen bestellen.

1_cmyk_overzicht-de-apothekers-a

Afbeelding 1 van 6