Seqr bouwt mee aan digitalisering Oxfam-Wereldwinkels

Dominique Tilleman, Head of Communications bij Seqr

Dominique Tilleman, Head of Communications bij Seqr

Sinds eind december kunnen klanten van de Oxfam-Wereldwinkel in Leuven er nu betalen met hun smartphone. Het volstaat om met hun toestel aan de kassa een QR-code te scannen en klaar is kees. Dominique Tilleman, Head of Communications bij Seqr, licht een en ander toe.

HOE IS SEQR BIJ OXFAM-WERELDWINKELS TERECHT GEKOMEN?
Tilleman: “Zij waren op zoek naar een extra betaalmiddel naast cash en de klassieke bankkaarten. Het nieuwe systeem moest snel te implementeren zijn, kostenbesparend werken, innovatief en gebruiksvriendelijk zijn. Maurice Vansteenkiste, verantwoordelijke voor de ICT-ondersteuning bij het winkelnetwerk van Oxfam-Wereldwinkels, wilde hiervoor het liefst de krachten bundelen met een partner met internationale ervaring. In de mobiele betaaloplossing van Seqr vonden ze blijkbaar alle vereiste elementen terug. Bij Oxfam-Wereldwinkels leeft terecht het besef dat de toekomst van het betaalproces mobiel is. We zijn verheugd dat we hun vertrouwen kregen.”

OP WELKE MANIER ZAL DE IMPLEMENTATIE VAN SEQR ER VERDER WORDEN GEZET?
Tilleman: “Leuven is de eerste winkel waar bezoekers zullen kunnen betalen door aan de kassa met de Seqr-app een QR-code te scannen. Nadien wordt het systeem uitgerold in de wereldwinkel in Gent, waarna het de bedoeling is Seqr dit jaar nog in zoveel mogelijk winkels van Oxfam aan te bieden.”

WAT IS SEQR PRECIES EN WIE WERKT ER AL MEE?
Tilleman: “Het is een omnichannel mobiele betaaloplossing die ondertussen al in een duizendtal Belgische winkels aangeboden wordt. In België kozen naast Oxfam-Wereldwinkels onder meer ook Colruyt Group, McDonald’s, Kreatos en Maniet – Luxus al voor Seqr. Het enige dat een gebruiker nodig heeft, is een smartphone met de Seqrapp om een QR-code te scannen.”

WAT MAAKT HET SYSTEEM ZO INTERESSANT?
Tilleman: “De applicatie biedt niet enkel voordelen op vlak van gebruiksgemak. Ook financieel gezien loont de toepassing van Seqr. De betaaloplossing zorgt ervoor dat de inkomsten kunnen toenemen zonder dat de operationele werkingskost mee stijgt. De enige kost voor de handelaar is de transactiekost. Die is met zijn 7 cent nog steeds aanzienlijk lager dan bij een doorsnee kaartbetaling.”