The Barn wordt grootste overdekte biomarkt van ons land

Quentin Labrique en Julien De Brouwer van The Barn

Op vrijdag 5 mei opent The Barn zijn deuren aan het Sint-Pietersplein 38 in Etterbeek. Deze grootste overdekte biomarkt van ons land is goed voor 500 vierkante meter, gevuld met 100 procent biologische producten en met zo weinig mogelijk verpakkingen. De producent en het product zijn het waardevolst en dat wordt getoond in een simpel interieur.

Eco-ondernemers en oprichters van The Barn Quentin Labrique en Julien de Brouwer gingen zelf op zoek naar de beste producten aan de beste prijs. “Kwaliteit verpak je niet, je toont het! Je vindt dan ook geen enkel merk of logo buiten ‘The Barn’ aan de ingang van onze markt.” In plaats van verschillende referenties aan te bieden en een concurrentie te creëren tussen hen, hanteren de twee ondernemers een strenge selectie, om voor elke voeding- of drankcategorie in hun kraam niets anders aan te bieden dan hetgeen dat het beste bij hun waarden past.

Biologisch, toegankelijk, respectvol en nieuw: deze vier elementen zijn onlosmakelijk verbonden met het project van de twee vrienden. De toegankelijkheid van hun producten is bovendien één van de basisprincipes van het eco-ondernemersduo. Deze toegankelijkheid uit zich in verschillende vormen. Om te beginnen bestaat ze uit het bieden van een juiste prijs. De korte keten laat immers toe om de producent correct te betalen en een betaalbare prijs te vragen aan de klanten. Vervolgens laat de verkoop van producten in bulk toe om zichtbaar om te gaan met een minimum aan verpakking.